Someron kaupunki

Tonttitiedusteluissa ja -esittelyissä  sinua auttaa rakennustarkastaja Juha Kopra.

Sposti: juha.kopra @ somero.fi

Puh: 044 7791 242

www.somero.fi

Someron kaupunginvirasto

Joensuuntie 20, Somero
P. (02) 77911, fax (02) 7488 331
Avoinna ma-pe klo 9-15
info(a)somero.fi

Neuvonta / puhelinkeskus

ma-to 8-16,
pe ja aattop. klo 8-15
p. (02) 77911

© 2019 Someron kaupunki

Maaseudun tontit

Vesanoja

7 km Somero-Helsinki -tiestä ja kuuluisasta Somerniemen kesätorista oleva, puroon rajoittuva taimistoinen määräala. Someron keskustaan matkaa kertyy noin 22 kilometriä.

Jakkula

Somerniemi on maaseutua parhaimmillaan lukuisine järvineen sekä kauniine metsä- ja peltomaisemineen. Helsinkiin hurauttaa alle tunnissa ja Someron keskustan kattavat palvelut ovat parinkymmenen kilometrin päässä. Somerniemellä on oma alakoulunsa, päiväkotinsa ja palvelukotinsa, sekä lukuisia harrastusmahdollisuuksia. Helsinki-Pori -tie sekä Helsinki-Turku -moottoritie ovat vartin matkan päässä, joten pääset nopeasti ja näppärästi minne vain, ja kuitenkin kotonurkilla saat ottaa rennosti. 

Jakkulassa määräalat sijaitsevat pohjavesialueella ja ovat kalliopohjaisia. Matkaa kesätorille on 5 kilometria ja Someron keskustaan n. 22 km.

 
 

Mäyrämäki

Nämäkin määräalat sijaitsevat Somerniemen upeissa maisemissa. Kirkasvetisen Iso-Valkeen läheisyydessä olevan Metsä-Mäyrämäen alueen määräaloille on olemassa valmis tieyhteys ja alueelle on mahdollista saada vesilaitoksen talousvesi.

 

Häntälä

Häntälän kylä sijaitsee Lounais-Somerolla, 13 kilometrin päässä kaupungin keskustasta ja 30 kilometrin päässä Salosta. Häntälä on palkittu vuonna 2009 Vuoden kyläksi sekä vuonna 2011 Vuoden kaupunginosaksi. 

Häntälä on tunnettu upeista ja harvinaisista notkomaisemistaan, joita ei juuri näe muualla. Häntälän kylätaajamassa olevat määräalat sijaitsevat näiden kauniiden notkomaisemien läheisyydessä.

 

Terttilä

Terttilän kylä sijaitsee Etelä-Somerolla Salon rajalla. Kylää halkoo Terttilänjoki ja sen läheisyydestä löytyvät myös Iso-Valkeen ja Hyyppärän Natura-alueet. Terttilässä on sitä todellista maaseudun rauhaa ja Someron keskustaankin ajat melko nopeasti, koska matkaa sinne on vain noin 12 kilometriä. 

Terttilästä löytyy kaksi suurehkoa määräalaa, toinen Terttiläntien varrelta ja toinen Kaskistontieltä.

 

Eikö sopivaa löytynyt?

 

Katso myös yksityisten myymät tontit Someron Tonttipörssistä